Hedemarkens bibliotek havde booket os til at lave en blomstersalat foran biblioteket i dag. Vi tog et udvalg spiselige blomster med og gik også på rov i højbede og vilde budskadser.

Efter præsentation og plukning skulle der skylles, snittes og dekoreres. Resultatet blev en artsrig blomstersalat med over 30 forskellige planter og smage. Deltagerne var fulde af begestring over smagsprøverne og ligeså var arrangørerne.

Vi er glade for, at vi kan berige smagsløg og livsglæde ved at fortælle om alle de dejlige spiselige planter, der er til. Sig til, hvis du har en idé til et arrangement, hvor du bor eller kommer 🙂

Dagens salat bestod af: 

Brændenælde blomster og blade, Hvid gåsemelde blade, Mælkebøtte blade, Tallerkensmækkerblade og -blomster, Mauretansk katost blade, Mauretansk katost blomster (to sorter), Moskuskatost blade og -blomster, Nellike blomster, Krybeklokke blade og -blomster, Hosta sieboldiana blade, bladstilke og blomster, Appelsintagetes blade og -blomster, Tagetes Ildkongen blomster, Tagetes Jolly Jester blomster
Sredmoderblomst blomster, Mamelukrærme blomster, Sankthansurt blade, Prydløg blomster, Prærieløg blade og -blomster, Oka blade, Flerårig kål blade, Ærter skud, Colamalurt blade, Citronverbena blade, Timian blomster, Have-basilikum blade og -blomster.