Aiah Noack

Aiah Noack, Foto: Jytte Boch

Aiah Noack, Foto: Jytte Boch

Jeg er uddannet hortonom (havebrugskandidat) fra 1985 og PhD i botanik og plantefysiologi fra 1991.

Mit virke har handlet om planter, natur, dyrkning, haver og det faktum at mennesker trives bedre med levende planter i deres nærhed. Jeg har mest været selvstændig, men i få år ansat som jordbrugsforsker (Dansk Jordbrugsforskning, Årslev, Fyn) og projektleder (Det økologiske gartneri Grennessminde, Taastrup).

I min selvstændige karriere har jeg stiftet og drevet rådgivervirksomheden Team Grow-how med base i Odense, fra 1990 til 2010. I perioden 2000-2008 skiftede jeg de danske vinde ud med sydafrikanske og stiftede og drev planteforædlingsplanteskolen South African Plant Breeding Cefane på the Wild Coast sammen med lokale kræfter.

 

Aiah Noack, Foto: Jytte Boch

Aiah ved det gravefri kartoffelbed, Foto: Jytte Boch

I årene omkring 2008 stiftede jeg bekendtskab med permakultur, fik interessen for spiselige planter og kom tilbage til Danmark. Det førte til nye vennekredse og netværk og i 2011, hvor jeg stod med mine forældres ejendom på hånden, tog jeg beslutningen om at lave et praktisk sted med plantesalg, haveudvikling, kursussted mm for at udbrede permakulturens etik og principper. Det går hånd i hånd med øget selvforsyning, biodiverisitet, spiselige planter, mere natur i haverne hvilket vi også eksperimenterer med i Naturplanteskolens egen spiselige have som også er insekternes paradis.

Jeg er nu leder, rådgiver, havedesigner, forfatter, foredragsholder, kursusudbyder mm i regi af Naturplanteskolen samt bestyrelsesmedlem i støtteforeningen Naturplanteskolens venner

Køb bogen Fantasilater – eventyrlige blomstersalater