Medarbejdere

Eulàlia Martí

Eulàlia i gårdbutikken på Naturplanteskolen.

EULÀLIA MARTÍ
GARTNER & FRIVILLIG-ANSVARLIG

Eulalia har sine rødder i Catalonien. Hun er uddannet biolog og økologisk landmand med PDC (Permaculture Design Certificate). Det var passionen for det gode landmandskab, der førte hende til Danmark.

Første gang var i 2005 hvor hun deltog i et 6 måneders uddannelsesforløb på Landbohøjskolen. Siden har hun delt en god del af sin tilværelse mellem Danmark og Catalonien. Hendes tilknytning til Danmark blev styrket, da hun i 2014 blev gift med Jesper som hun har to drenge (Adrià på 9 år og Cesc på 5 år) sammen med. Hun har dog stadig en tæt tilknytning til Catalonien hvilket bla. ses ved at hun sørger for import af friske økologiske appelsiner til salg i Naturplanteskolens butik.

Eulalia har været tilknyttet NPS siden 2017 i starten i kortere sæson-styrede forløb, men i 2018 genansat i et længere forløb, som fra 2019 er blevet til helårsansættelse. Her har Eulàlia ansvaret for produktionen af de mange planter, kontakten til de frivillige og en god del af salget.

Læs mere om Eulalia på www.naturplanteskolensvenner.dk

Alexander (til højre på foto) og Guiseppe

Alexander (til højre på foto) og Guiseppe står for rygende varme velsmagende pizzaer, når vi holder events.

ALEXANDRE PAKOULINE
PEDEL, PIZZABAGER, KURSUSAFHOLDER

Pizza på NaturplanteskolenAlexander (født 1980) kommer hver tirsdag og onsdag på Naturplanteskolen, samt til events og weekenddage med aktiviteter. Han er ansat som vores pedel. D.v.s. han har en række opgaver der skal sikre at det praktiske hænger sammen.

Det er Alexander, der sørger for at der holdes ellers orden i det hele, plus han laver ombygning, bygger højbede samt det nye kålslot. Princippet er at bruge egne materialer, lokale materialer, og genbrug så meget som muligt.

Ligeledes er han instruktør og underviser ved flere af vores tekniske kurser, som byggeri af pizzaovn, og kommende bage-kurser, som surdejsbagning og pizzabagning i det fri.

Det er Alexander der er initiativtager til og bygger af pizzaovnen, og Alexander, der står for at bage pizzaer ved særlige events.

Læs mere om Alexander på www.naturplanteskolensvenner.dk

Bjørn Gyde Poulsen på Naturplanteskolen

Bjørn Gyde Poulsen på Naturplanteskolen

BJØRN GYDE POULSEN
DRIFTSOPGAVER & KURSUSAFHOLDER

Bjørn er 38 år og uddannet produktionsgartner fra Vildvorde i Roskilde.

Inden han nåede til at blive medarbejder på Naturplanteskolen har han været vidt omkring. Han har arbejdet i en kortere periode på Anchers Plantecenter i Hundige og flere år i Hvidovres Park og Grøn-forvaltning.

Bjørn er startet på Naturplanteskolen fra marts 2022 i 25 timer. Han har en række opgaver, der – udover at være en del af stedets drift – også omfatter opgaver som afvikling af kurser. Det er f.eks. kursus i svampe og dyrkning af dem, podekursus, kursus i de forskellige træ- og busk-arter – der er opgaver nok i højsæsonen.

Han er overbevist om at stedet vil kunne indfri hans ambitioner, og har ingen planer om efter et par år at søge andre udfordringer. Stedet indfrier hans ambitioner, og går meget fint i spænd med det haveliv han har på sine ca. 1400 m2 store have i Ishøj. Han går f.eks. meget op i at blive så selvforsynende som muligt og eksperimenterer med forskellige træ-sorter.

Netop træer og buske er en stor passion for ham, hvor han eksperimenterer med træsorter, der leverer spiselig frugt. Dette er f.eks. paw-paw, dadelpalme, sølvtræ. Han er specielt glad for dadelpalme der leverer en helt unik frugt, som han gerne vil udbrede. Derudover arbejder han med f.eks. nøddetyper. Alt sammen privat, men ikke mere privat andet end at det vil være noget, der kan komme Naturplanteskolen til gavn.

Hans drøm er at dansk landbrug i langt større grad vil blive skovlandbrug, hvor man kan høste mange forskellige frugter. Der er ingen tvivl om at han – set fra kollegaers og ledelses side – er et stærkt aktiv for stedet.
Mere uddybet beskrivelse af Bjørn findes på Naturplanteskolens Venners hjemmeside.

Ida Glad på arbejde på Naturplanteskolen

Ida Glad på arbejde på Naturplanteskolen

IDA GLAD
SoMe & KURSUSAFHOLDER

Ida er ansat to dage om ugen. Hun har til opgave at sikre at den gode historie om Naturplanteskolen bliver kendt for alverden. Hun er med sine 34 år af en generation der er fortrolig med medier som Instagram, og som hun siger så er netop Naturplanteskolen med de mange skønne planter yderst egnet til et medie hvor hovedvægten lægges på det billedlige.

Idas arbejdsområde er dog mere end at skulle formidle de gode billeder og gode historier. Hun bidrager til Naturplanteskolens nyhedsbrev til kunderne, hun har – sammen med Aiah – et stærkt fokus på at få alt formidlet via Facebook og arbejder nu for at Naturplanteskolen også får en identitet på LinkedIn. Formidlingen består også i at lave skilte, lave tekster til hjemmesiden og lave små videoer til hjemmesiden.

Ida har et stærkt kunstnerisk engagement og det kommer på Naturplanteskolen til udtryk i at hun tilbyder kurser i plante-croquis (skitser af planterne). Det første kursus var overtegnet, men hun gennemfører nye kurser om emnet.

Hun blev færdiguddannet i 2021 og jobbet på Naturplanteskolen er – udover hendes kunstiværksætteri – hendes første lønmodtagerjob efter endt uddannelse.