Medarbejdere

Freja Bjerre

Freja i Naturplanteskolens gartneri.

FREJA LAUTRUPBINE HARTING BJERRE
GARTNER & ORDRE-ANSVARLIG

Freja er 28 år og uddannet gartner fra gartnerskolen Vilvorde i Roskilde. Hun har været gartner på Naturplanteskolen siden september 2020. Her tager hun sig bl.a. af produktion og pasning af planterne, vejledning/betjening af kunder herunder at håndtere ordre for netbutikken og så opdaterer hun nyheder og stemningsbilleder på Istagram.

En ven havde besøgt Naturplanteskolen, som hun ikke havde hørt om før, og postede nogle billeder på Instagram. Det så interessant ud, og efter nærmere undersøgelse fandt hun frem til, at det var et sted for hende. Hun havde altid været ven af økologi, så hun kontaktede Aiah for mulighed for ansættelse. Hun ramte lige en åre her, for der var faktisk brug for en gartner på Naturplanteskolen, så hun blev ansat efter at have været i virksomhedspraktik i en måned.

Læs mere om Freja på www.naturplanteskolensvenner.dk

Eulàlia Martí

Eulàlia i gårdbutikken på Naturplanteskolen.

EULÀLIA MARTÍ
GARTNER & FRIVILLIG-ANSVARLIG

Eulalia har sine rødder i Catalonien. Hun er uddannet biolog og økologisk landmand med PDC (Permaculture Design Certificate). Det var passionen for det gode landmandskab, der førte hende til Danmark.

Første gang var i 2005 hvor hun deltog i et 6 måneders uddannelsesforløb på Landbohøjskolen. Siden har hun delt en god del af sin tilværelse mellem Danmark og Catalonien. Hendes tilknytning til Danmark blev styrket, da hun i 2014 blev gift med Jesper som hun har to drenge (Adrià på 9 år og Cesc på 5 år) sammen med. Hun har dog stadig en tæt tilknytning til Catalonien hvilket bla. ses ved at hun sørger for import af friske økologiske appelsiner til salg i Naturplanteskolens butik.

Eulalia har været tilknyttet NPS siden 2017 i starten i kortere sæson-styrede forløb, men i 2018 genansat i et længere forløb, som fra 2019 er blevet til helårsansættelse. Her har Eulàlia ansvaret for produktionen af de mange planter, kontakten til de frivillige og en god del af salget.

Læs mere om Eulalia på www.naturplanteskolensvenner.dk

Alexander (til højre på foto) og Guiseppe

Alexander (til højre på foto) og Guiseppe står for rygende varme velsmagende pizzaer, når vi holder events.

ALEXANDRE PAKOULINE
PEDEL, PIZZABAGER, KURSUSAFHOLDER

Pizza på NaturplanteskolenAlexander (født 1980) kommer hver tirsdag og onsdag på Naturplanteskolen, samt til events og weekenddage med aktiviteter. Han er ansat som vores pedel. D.v.s. han har en række opgaver der skal sikre at det praktiske hænger sammen.

Det er Alexander, der sørger for at der holdes ellers orden i det hele, plus han laver ombygning, bygger højbede samt det nye kålslot. Princippet er at bruge egne materialer, lokale materialer, og genbrug så meget som muligt.

Ligeledes er han instruktør og underviser ved flere af vores tekniske kurser, som byggeri af pizzaovn, og kommende bage-kurser, som surdejsbagning og pizzabagning i det fri.

Det er Alexander der er initiativtager til og bygger af pizzaovnen, og Alexander, der står for at bage pizzaer ved særlige events.

Læs mere om Alexander på www.naturplanteskolensvenner.dk