Undervisere på Naturplanteskolen

Aiah Noack

Aiah Noack

Aiah Noack

Underviser i havedyrkning, selvforsyning, spiselige blomster, flerårige grøntsager m.m. (hortonom, Ph.d.)

Hvad er din passion?
Jeg vil gerne vise mennesker, gennem mine forskellige havekurser, at man kan få utrolig meget glæde og nytte ud af, at udvikle sine grønne fingre. For mig sker denne udvikling gennem et netværk.

Det er vigtigt at man har nogle at tale “havesprog” med, for det er svært at gå alene i haven, og finde ud af det hele selv. Hvis man har et fællesskab eller nogle venner, man kan snakke have med, så kan man begynde at udvikle sine grønne fingre, og få en dejlig, groundende og meningsfuld tilværelse ud af det.

Uanset hvad der sker omkring os, så synes jeg, at man finder sig selv og en slags indre fred, ved at gå i haven. Det er her min passion ligger.

Hvad vil du gerne lære dine kursister?
Jeg vil gerne lære folk, hvordan de kan få en nydelsesfuld og spiselig have, ved at dyrke deres have på en mere fri måde. Nogle mennesker er oplært i “klassiske havestil”, hvor haven skal være finpudset, velplejet og arbejdskrævende.

Det er en anden tid vi lever i nu og naturen er i knæ, og derfor bliver vi nødt til at være mere åbne for at der også kan være natur i haverne. Jeg vil gerne vise folk, at det at gå i haven kan bringe rigtig meget glæde og tilfredshed, og ikke bare skal være hårdt arbejde. Derfor tilbyder jeg nye spændende læringen, hvor vi får vendt kontrol-kasketten til en mere fri og naturvenlig måde at tænke have på.

Uddannelse, nuværende beskæftigelse/virke:

 • Uddannet hortonom (havebrugskandidat) og PhD i botanik og plantefysiologi samt PDC holder (Permakultur design certifikat).
 • Stifter, indehaver og daglig leder af Naturplanteskolen.
 • Havedesigner, rådgiver, forfatter, foredragsholder, kursusudbyder m.m i regi af Naturplanteskolen – læs mere her.
 • Få en forsmag på hvad Aiah underviser i her i videoserien ”Permakultur i haven

Alexander Pakouline

Alexander Pakouline

Underviser i bæredygtigt byggeri, bageteknik m.m

Hvad er din passion?
Jeg stræber mod mangfoldighed på alle mulige niveauer, både ifht.
mennesker og materialer. Jeg bygger meget efter det, jeg kalder “Fuglerede-princippet”, hvor man kigger sig rundt omkring i en radius af flyveturen, måske 5 km, og ser, hvad der ligger rundt omkring i området og hvordan det kan kombineres på forskellige måder. Samtidig har jeg for øje, hvad de mennesker, jeg bygger for, har brug for.

Jeg bruger lokale- og genbrugsmaterialer så meget som muligt. Jeg synes det er super spændende at kombinere tingene på nye og uventede måder, og bruge forskellige byggetekniker både fra nutid og fortiden.

Hvad vil du gerne lære dine kursister?
Jeg vil gerne være med til at motivere dem til at være nysgerrige og tænke kreativt ifht. materialevalg. For mig er det grundstenen, som alt bygger på.

Man skal ikke være bange for at gå nye veje og eksperimentere, og heller Ikke være bange for at lave fejl. Selvfølgelig skal man lære af andres fejl, men man skal sørme også have lov til at begå sine egne, for at finde ud af hvad der virker.

Uddannelse, nuværende beskæftigelse/virke?

 • Uddannet kok og Cand.mag. i engelsk & pædagogik.
 • Deltidsansat som pedel og håndværker på Naturplanteskolen.
 • Arbejder freelance med snedkeropgaver og bæredygtigt byggeri samt byggeteknisk rådgivning og udvikling.
 • Står desuden for madoplevelser til events på Naturplanteskolen, fx. surdejs bagning og vilde svampe.

Bjørn Gyde Poulsen

Bjørn Gyde Poulsen

Underviser i svampedyrkning og podning af frugttræer.

Hvad er din passion?
Jeg er utroligt glad for at arbejde med den spiselig have og alt, hvad der har med med at gøre. Køkkenhave, drivhus, dyr til selvforsyning, indsamling af mad i naturen og så er jeg helt vild med de lidt større ting som produktive frugttræer, nøddetræer og bærbuske. Især lidt anderledes træer og buske, der endnu ikke er så udbredte rundt omkring, men som smager fantastisk og som, når de er etablerede, faktisk er virkeligt nemme og smukke.

Jeg elsker at være i naturen på alle mulige måder, både alene og sammen med venner og familie. 

Hvad vil du gerne lære dine kursister?
Jeg vil gerne lære folk, hvordan man dyrker svampe indendørs, poder frugttræer, og dyrker utraditionelle frugter og bær samt hvordan man kan anvende dem. Jeg underviser desuden i såning af spiselige vintergrønt i sensommer og tidlig efterår.

Uddannelse, nuværende beskæftigelse/virke?

 • Uddannet produktionsgartner.
 • Ansat som gartner på Naturplanteskolen

Eulália Martí

Eulália Martí

Eulália Martí

Underviser i pileflet

Hvad er din passion?
Min passion handler om empowerment af mennesker og naturen. At mennesker husker på, at de selv er en del af naturen og får det bedre af at forbinde sig med den. Vi må ikke glemme hvor vigtigt det er, at både naturen og mennesker har det godt.

Hvad vil du gerne lære dine kursister?
Jeg vil gerne lærer folk at flette kurve og samtidig give dem en oplevelse af at sætte tempoet ned og arbejde med et naturmaterialer. Det er dejligt at kunne sidde med sit eget projekt og samtidig være en del af en gruppe. Det er nemt at få et flot resultat og meget tilfredsstillende at skabe sine egne ting. Det materiale, vi bruger, er på en måde levende og har sin helt egen karakter, og den må man lærer at arbejde med, for at få de bedste resultater. 

Uddannelse, nuværende beskæftigelse/virke?

 • Uddannet biolog og økologisk landmand samt PDC holder (Permakultur design certifikat).
 • Ansat som gartner og produktionsleder på Naturplanteskolen.

Ida Glad

Ida Glad

Ida Glad

Underviser i naturtegning og akvarel.

Hvad er din passion?
Min passion handler om at bruge sin kreativitet til at skabe positive forandringer i sit eget liv og i verden. Jeg tror på at alle mennesker har et indre kreativt drive som guider dem i livet, og den kreative muskel eller årvågenhed kan man træne på forskellige vis.

For mig har tegning og maling altid været en kilde til afslapning, glæde, udforskning og eksperimentering, samt en åbning til at undersøge og udtrykke mit indre liv.

Hvad vil du gerne lære dine kursister?
Jeg vil gerne lære mine kursister, hvor meget glæde der ligger i at udtrykke sig kreativt og at det ikke nødvendigvis er det flotte resultatet der er målet, men selve den fordybende og kreative proces som åbner sig op, når man først kommer i flow.

Alle kan nemt lære de basale færdigheder i tegning og maling og dermed få værktøjerne til at udtrykke sig selv. 

Uddannelse, nuværende beskæftigelse/virke?

 • Uddannet BA i Psykologi & Kommunikation, Lifecoach og kreativ procesfacilitator.
 • Deltidsansat som projektmedarbejder på Naturplanteskolen med fokus på PR, kommunikation, butik og café.
 • Kunstner og billedkunstlærer i egen virksomhed Art Connects, www.idaglad.com samt underviser ved FOF.

Poul Erik Vase Pedersen

Poul Erik Vase Pedersen

Poul Erik Vase Pedersen

Underviser i permakultur overbygning.

Hvad er din passion?
Jeg ser det som en væsentlig opgave at højne opmærksomheden på de videre perspektiver af havedesign, hvor det at dyrke have ikke alene handler om plantevalg og tilsvarende tekniske aspekter, men også involverer en dimension af etisk kulturudvikling, menneskelig trivsel, æstetik, samfundsopbygning og en filosofisk forståelse for livets lovmæssigheder.

Hvad vil du gerne lære dine kursister?
Mine vigtigste budskaber i undervisningen er at formidle Permakulturens ’mønsterlære’. (Pattern understanding).

Jeg ønsker at fremme forståelsen for Permakulturens principper, omsat til konkrete havedesigns, at arbejde bevidst med havens æstetiske aspekter i filosofisk, historisk og trivselsfremmende sammenhæng, samt arbejde holistisk med havens ressourcestrømme, idet alle løsninger ikke kan søges opnået i den enkelte have, men må indsættes i en større, bio regional forståelsesramme.

Uddannelse, nuværende beskæftigelse/virke?

 • Uddannet landskabsarkitekt fra KVL, PDC holder (Permakultur design certifikat).
 • Har arbejdet med Permakultur i 15 år, med certifikatkurser, udgivelser og projektudvikling i regi af såvel ByhaveNetværket som Permakultur Danmark.
 • Haverådgiver og stifter af firmaet www.havedoktoren.com

Søren Holt

Søren Holt

Søren Holt

Underviser i vild fermentering.

Hvad er din passion?
Min passion er de vilde mikroorganismers fantastiske fermentering af dyrkede og sankede planter. Syrnede urter, cider, frugtvin, æblekvass og eddiker kan alle tilberedes med de sunde mikroorganismer som lever overfladen af vores planter. De fleste planter på Naturplanteskolen har gæret i mine glas.

Hvad vil du gerne lære dine kursister?
Jeg ønsker, at deltagerne forstår hvor enkelt og sikkert man kan fermentere spiselige urter. Jeg håber deltagerne vil være med til at lege med maden.

Uddannelse, nuværende beskæftigelse/virke?

 • Uddannet og arbejder som fysioterapeut.
 • Har lært at fermentere hos en familie i Sibirien for 30 år siden.