Ukrudtspesto a la Barstow
Naturplanteskolens nylige besøg hos forfatter Stephen Barstow i Norge har budt på megen inspiration, kreativitet og gode mad oplevelser- inklusive hvordan man da bruger ukrudtet til lækker mad! Et af formålene var at hjælpe i haven og behovet for lugning viste sig overordentlig stort. Det valgte vi at bruge til noget sjovt og konstruktivt: Ukrudtspesto med 19 typer ukrudt. Vi har valgt de spiselige ukrudtstyper, som spreder sig for meget i haven og som derfor ofte luges væk.
Her er opskriften på ukrudtspesto a la Barstow:
Fuglegræs, venuskam, brændenælde, mitsuba, spinatranke (ja, du læste rigtigt – den sår sig selv ved frø i fx kartoffelstykket!), rosetkarse, melde, boghvede, vårsalat, hjulkrone, kommen, cikorie, karse, oreganum, mælkebøtte, vejbred, skvalderkål, rucola, løgkarse. Dertil dild, koriander og hvidløg direkte fra haven. Samt chili efter smag. Alt skylles og de grove dele fjernes. Tilsæt pinjekerner, solsikkekerner, olivenolie, paramsanost og brug en god blender. Pynt med spiselige blomster, som her tigerlilje, hyldeblomster og prærieløgblomster. Hurtigt ser det hele sådan her ud: