Velkommen til en spændende plantefamilie, hvor alle arter og sorter er spiselige (såfremt de er økologisk dyrkede).

Allium tilhører plantefamilien Narcis-familien, Amaryllidaceae og smager enten af løg, forårsløg eller hvidløg. Alle dele af planterne, fx blad, blomst, frø, stilk, løg, kan høstes og spises. Planterne er flerårige og vinterhårdføre i haven.

Plantning af løg:
Store Allium løg kan med fordel plantes 3 -4 gange så dybt som løget er stort, hvorimod små løg plantes i 10 cm dybde. Dæk løget med sandblandet jord. Sørg for at der er min 10 cm sandblandet jord under løgene, hvis de plantes i krukker og potter.

Plantning af planter:
Allium planter sættes i bed eller potter med sandblandet jord, så der er ca 5 cm jord over dem og 10-20 cm jord under dem. Spred rødderne under planten.

Planteafstand:
Plant de store løg med 30 cm imellem, de små med 15 cm imellem. Læg dem steder hvor der er tørt om sommeren og fuld sol til at modne løgene så de kan blomstre igen til næste år. Allium er også meget velegnet i potter, gerne flere sorte samtidigt, så man får en lang blomstring.

Insektvenlige planter:
Insekter, bier og sommerfugle er meget glade for løgblomsterne sommeren. Derimod kan rådyr, snegle og fugle kan ikke lide Allium, sikkert pga de svovlholdige og stærke smage.

Allium kan med fordel bruges til kantning af bede, hvor man ønsker beskyttelse imod snegle eller rådyr samt i den insektvenlige have.