Gør din have spiselig og klimavenlig!

Du kan score plusser på CO2 regnskabet lige hjemme i haven. Med mere perma-selvforsyning, mere tolerance for ukrudt, mere langhåret græs, flere vilde selvhjulpne områder og mindre hårdt arbejde med at ordne jorden, og desuden ingenting der skal på genbrugspladsen, bliver du på bare én sæson din helt egen klimahelt!

På Naturplanteskolen har vi testet – og tester løbende – både nye nemmere veje til selvforsyning, perma-dyrkning uden at grave, langhåret græsplæne, at lade larverne sidde i kålene, og sneglene lure i skumringen. Det har vist sig at man opnår en anderledes balance i havens natur når man tror på at der nok er nogen (læs naturens andre livsformer) der vil have glæde af larverne, sneglene, den lange græsplæne, og så videre. Vupti, indfinder der sig nye fuglearter, andre sneglearter, og problemerne bliver løst af havens naturlige livsformer.

Vores speciale er et stort udvalg af spiselige flerårige planter. Disses fordel er at man kan høste igen og igen uden at skulle ud og så, luge osv. først som man gør det i almindelige køkkenhaveafgrøder. Vores flerårige grønsagsplanter er stauder, der også er smukke, gode for insekter og sommerfugle, passer på jorden og dens mange livsformer og holder fast på CO2 indholdet nede i jorden, hvor det naturligt hører hjemme.