Permakultur

Naturplanteskolens natur- og klimavenlige have-eksperimentarium

Generelt om permakulturværdier og målsætninger:
I alle haver skal der være plads til et lille stk vild natur, selv i en rækkehushave, en nyttehave, og bare ubenyttet en kvadratmeter til kvas, brændenælder, ukrudt gør vildt meget for at der bliver en smule bedre balance i havenlæs mere

Naturplanteskolens perma-haveudvikling:
Forundersøgelser og overvejelser undervejs før de første planter og bede etableres. Da vi ikke bryder os om lyden af motorer og ikke tror på at maskiner skal drive verden, er vores projekt blevet til et rugbrødsmotorprojekt, med lidt hjælp fra maskiner, men drevet i det daglige manuelt og i symbiose med den omgivende natur – læs mere om permahavens udvikling.

Vores bede, stier og indretningselementer:
En have på 10000 m2 er ikke lige gjort på en dag. Vi ønsker at naturen skal kunne følge med, så vi bevarer alle de livsformer der er flyttet her i de vilde år, at vi selv kan følge med og at haver og bede kommer godt fra start i de mere pasningskrævende opstartsår – læs mere.

Nu kommer haverne –  i 2020 og 2021 vil vi se haverne skydes i gang:
Nu er tiden så kommet til at begynde at skabe vores kommende temahaver – haver som har til formål at skabe en øget biodiversitet og give vores besøgende mulighed for at blive inspireret til at skabe deres egen spiselige have – læs mere.