Gravefrit kartoffelbed

På Naturplanteskolen ynder vi at dyrke kartofler uden at bruge redskaber eller maskiner. Ingen spade, ingen hakke til hypning, ingen greb til høst. Vi brugte en trillebør og en greb til at anlægge kartoffelbedet ovenpå et stykke overflødig græsplæne. Og så brugte vi et par baller økologisk halm til dækning af de forspirede læggekartofler. Det var i slut april i år. Nu er der høstet 4 rækker á 5 læggekartofler…

Morgenfrue - planteportræt

Morgenfrue

Morgenfrue, Calendula officinalis Blomsterrig urt med gule og orange blomster, op til 60 cm høj, og som trives i sol i alm. havejord. Spis blomsten, som har en mild let pebret smag. Pink rund kurveblomst, der holder 1-2 dage efter pluk. Brug dem gerne straks. Brug blomsterne i salater, til te, i kryddersmør og pynt på kager og slik. Tørrede blomster kan bruges som plantefarve, til te, cremer mm. Spis…

Løvemund - planteportræt

Løvemund

Løvemund, Anthirrhinum majus Blomsterrig urt med hvide, pink, peach, rosa, lilla, gule,  blomster, 30 cm – 1 m høj, og som trives i sol og halvskygge i alm. havejord. Spis blomsten, som har en mild let bitter smag, sommetider med tone af ærter. Fyldig maskeblomst, der holder 2-3 dage efter pluk. Brug dem gerne straks. Brug blomsterne i salater, i tærter, og som pynt på kager og slik. Spis frøene….

Hornviol - planteportræt

Hornviol

Hornviol, Viola cornuta Flerårig urt med blå, hvide, rosa, sorte, gule og flerfarvede  blomster, op til 25 cm høj, og trives i halvskygge i alm. havejord. Spis blomsten, som har en let krydret let sødlig smag med et touch af tyggegummi (Jenka). Stedmoderformet blomst, der holder 1-2 dage efter pluk. Brug dem gerne straks. Brug blomsterne i salater, kandiserede og som pynt på kager og slik. Spis og drik bladene,…

Kornblomst - planteportræt

Kornblomst

Kornblomst Blomsterrig sommerblomst med blå, lilla, rosa og hvide blomster, op til 1 m høj, og trives i sol i alm. og mager havejord. Spis blomsten, som har en mild nellike smag. Runde kurveblomster, der holder 1-2 dage efter pluk. Brug dem gerne straks. Brug blomsterne i salater, frugtsuppe og pynt på kager og slik. Tørrede mørke blomster kan bruges som naturlig farve i fødevarer. Spis unge skud, som har…

Champagnefuchsia - planteportræt

Champagnefuchsia

Champagnefuchsia, Fuchsia triphylla Blomsterrig orangeri-plante med pink aflange blomster, busket vækst og op til 1 m høj, og som trives i sol og halvskygge i alm. havejord samt på terrassen. Kan også trives i potte i en vindueskarm med moderat varme og sol. Spis blomsten, som har en frisk syrlig-sød smag. Lang smal blomst, der holder 1-2 dage efter pluk. Brug dem gerne straks. Brug blomsterne i salater og pynt…

Appelsintagestes - planteportræt

Tagetes

Tagetes Blomsterrig sommerblomst med gule, orange og røde blomster. Appelsintagetes (Tagetes tenuifolia) er en busket urt på ca 30 cm højde mens fløjlsblomst (Tagetes patula) bliver op til 1 m høj og trives i sol i alm. havejord. Spis blomsten, som har en mild let krydret smag. Appelsintagetes-blomster er let syrlige. Runde fem-tallige blomster, der holder 2-3 dage efter pluk. Brug dem gerne straks. Brug blomsterne i salater og pynt…

Rosenkatost

Rosenkatost

Rosenkatost, Malva alcea Blomsterrig urt med rosa blomster, op til 1 m høj, som trives i sol i alm. havejord. Spis blomsten som har en mild let sødlig smag. Pink rund blomst, der holder 1-2 dage efter pluk. Brug dem gerne straks. Brug blomsterne i salater, frugtsuppe, Mallow-tærte og pynt på kager og slik. Spis bladene som har en mild lidt cremet smag. Gode i salater, samt i tilberedte retter…

Boom i blomsterudvalget til Fantasilater

Alle mulige slags skønne blomster til haven og salatskålen kan fås i maj, juni og hele sommeren på Naturplanteskolen. Blomsterne er beskrevet i bogen om Fantasilater, der også fåes her eller kan lånes på biblioteket. Blomsterne er typisk smukke og blomstrer hele sommeren jo flere du plukker, jo flere blomster danner planten dejlig smag og farve i enhver salatskål Mød også Naturplanteskolens plantebod til Rosenkåring i Valbyparken og bod samt…

Workshop og fællesspisning af Fantasilater i Nivå

Workshop og fællesspisning: Fantasilater – Eventyrlige blomstersalater Vi gennemgår et væld af spiselige urter og blomster, som kan bruges i salater: Smage, tekstur, farver og fremstillingsteknikker. Spiselige blomster fra egen have kan også medbringes. Sammen spiser vi et let, men fyldigt måltid, hvor de selvgjorte Fantasilater udgør hovedrollen. Drikkevarer kan tilkøbes. Forfatter Aiah Noack leder workshoppen. Medbring kniv og skærebræt. Tilmelding og billetkøb nødvendig. Begrænset antal pladser. Workshop og middag (ekskl….