Grøntsagsbed

Pris:
Kontakt:

Min nemme køkkenhave

Et havebrugskursus for alle med drømmen om en skøn køkkenhave, med fokus imod at få succes med såvel blomster, krydderurter og grønsager.

Skabt for dig som ønsker at lære at etablere og holde din egen køkkenhave, let og simpelt uden besvær eller behov for erfaring. En fortælling om de emner som er fordelagtige at forstå, således at den fineste køkkenhave allerede vil kunne lade sig forme i år. Få indblik i de tips og tricks som hjælper på vej imod, at være på forkant både med etableringen og den løbende pleje. Således du opnår at forstå såvel naturens gang, så dit fokus vil kunne bruges på at opleve og nyde godt af havens mange glæder.

Du får således indblik i nogle af følgende emner:

* Etableringsteknik – hvordan starter jeg, om krukker, anlagte bede og jord.
* Sol, vind og vanding, forstå naturens egne pejlemærker.
* Planternes næringsstoffer, viden om kompost og naturgødning.
* Lær at forstå havens dyr, sommerfugle og mariehøns iblandt snegle og bladlus.
* Årshjulet, sæsonernes skifte og kulturernes tilvækst og afslutning.
* Om Indhøstning og jordbearbejdning, genbeplantning og succession.

Ja succession er måske et lidt svært ord, men det betyder blot at du lærer at plante, høste, og at genbeplante og høste igen. Således at allerede når kurset er overstået, vil du kunne få mest muligt ud af din egen have. Således at du både får et stort udbytte, men vigtigst af alt fuldt ud kan nyde årets gang i haven.

Kurset er såvel børnevenligt, hvorfor der tilbydes halv pris for børn imellem 14-20 år. Store børn over 18, dog fuld pris. På kurset holder vi deslige en workshop og kommer ud og grave i jorden, hvor vi prøver at beplante nogle bede, hvorfor vil være fordelagtigt at have praktisk tøj på.

Du vil ligeledes få mulighed for at få nogle små planter med hjem, således du allerede kan begynde havens etablering hjemme efter at kurset er oversået.

Ønsker du indblik i beskæring, gruppe beplantninger, udvidet plantekendskab eller viden om havedesign er dette ikke kurset for dig. Derimod vil alle kunne finde simpel essens og forståelse, som vil gøre det lettere at kunne pleje og vedligeholde og måske aspirerer imod at udvide, den allerede veletablerede køkkenhave.

Pause med kaffe og kage undervejs.

Underviser: Biodynamisk grønsagsavler Anders Roer Nielsen, ARN Horto

Alle:
Kr. 1000,00 pr. person, og din tilmelding er registeret, når du får en mail om at dit køb er gennemført.

Max 20 deltagere.

Sidste frist for tilmelding, betaling & aflysning:

Kontakt Naturplanteskolen på spisdinhave@naturplanteskolen.dk.