Inspirationen:

Vores inspiration kommer fra hele verden og alle de skønne permakultur projekter der findes. Men vi er mest optaget af det som sker i det høje nord, nemlig forfatter Stephen Barstows utrolige hobby og forarbejde til at skabe spiselige haver overalt, selv tæt på den arktiske grænse.

Stephens have består p.t. af 2000 spiselige planter siger han (men han mon har talt dem? 🙂 ) Og igennem 30 år har han afprøvet 6000 forskellige spiselige planter. Hans bog “Around the World in 80 Plants” beskriver 80 af dem samt slægtninge, underarter mv., og denne bog har vi naturligvis til salg både i plantskolen og i netbutikken.
Stephen Barstow er også “fadder” til en del af Naturplanteskolens sortiment, hvilket vi er meget glade for.
Stephen Barstow opfordrer os til at fortsætte arbejdet for flere klimavenlige haver med disse ord (23. september 2017):
Since we started seriously collaborating some 5 years ago and visiting Naturplanteskolen on a regular basis since Aiah Noack started up business, it’s been a pleasure to see how it has grown from some little seeds, a few of which Aiah spotted in my own garden, to I believe the best perennial edible and edimental nursery in Europe!
The quality of the plants bears justice to Aiah’s long-term experience and knowledge in the nursery and plant breeding business and her hard work, ably supported by a series of helpers and friends of the nursery. I have many fond memories from our collaboration from edimental spotting in various botanical gardens and nature’s own gardens such as the sea kale beds on the northern coast of Langeland to the amazing Fantasilater competition and edible beds at Grennessminde to my own courses and tours around Naturplanteskolen’s increasingly productive and beautiful gardens!
However, it’s not easy starting up something new and small scale, so I would urge you all to give her and this new form of climate friendly gardening as much support as you can as I have over the years! This is the future!

Besøg Den spiselige have i Norge:

I sommeren 2016 afholdt vi den første grupperejse til haven og det blev en mad og havetur af de helt store. Vi besøgte også fjelde og fjord og vandfald og hørte om hvordan nordmændene overlevede år med hungersnød ved at kende de vilde spiselige planter som harerug.
Vi spiser godt alle dage og hjælpes ad med at lave mad, med masser af grønt fra haven. På den sidste dag plukker og spiser vi en kæmpe blomstersalat. I år var der 191 arter og sorter af planter i salaten.
Vi planlægger at gentage en grupperejse til Norge igen i de kommende år – læs mere her.

Print Friendly, PDF & Email