Bestyrelsen i Naturplanteskolens Venner

Naturplantskolen består af en støtteforening og et lille driftsselskab, hvor Aiah Noack er økonomisk ansvarlig. Foreningens bestyrelse består af Lisbeth Dahlmann, Karen Ingrid Schultz, Jais Hammerlund, Michael Jensen, Bjørn Gyde Poulsen og Aiah Noack.

Bestyrelsen, som den så ud i april 2014:

bestyrelsen-1-500

lisbeth-1-500Lisbeth Dahlmann-Hansen, formand for Naturplanteskolen:
Mit navn er Lisbeth, og jeg har sammen med min mand to dejlige piger på 4 & 6 år. Af uddannelse er jeg jordbrugsakademiker med fokus på bæredygtig dyrkning af grøntsager.

Jeg er med i Naturplanteskolen, fordi jeg her har fundet et sted, hvor jeg har en fantastisk mulighed for at yde mit bidrag til, at vi mennesker begynder at tage vare på jorden og vores børns fremtid.

Jeg har, siden jeg var ganske ung ledt efter løsninger på den ubæredygtige adfærd jeg allerede som skolebarn blev optaget af. Derfor har jeg forsøgt at finde ud af, fx hvordan vi kan redde regnskoven, undgå at forurene luften, jorden og havet, og i det hele taget hvordan vi (allesammen) kan leve et ordentligt og frugtbart liv uden at ødelægge naturen og med den vores eget og vores efterkommeres livsgrundlag. Denne søgen har ført mig vidt omkring, jeg har rejst på 3 kontinenter, arbejdet som frivillig i forskellige projekter, taget en universitetsuddannelse og arbejdet med økologisk grøntsagsdyrkning og empowerment af mennesker med begrænsede ressourcer.

På Naturplanteskolen fandt jeg andre, der arbejder hen imod de samme mål, og som har fundet mange af svarene ved at arbejde efter permakulturens principper. Og her på Naturplanteskolen ser jeg muligheden for at være med til at udbrede kendskabet til vigtige elementer i en bæredygtig livsstil (bl.a. selvforsyning, samarbejde og dyrkning uden jordbearbejdning) og jeg kan være med til at hjælpe dem, der allerede er gået i gang med at dyrke og leve bæredygtigt – fx. med permakultur – både med viden igennem vores workshops, kurser og foredrag, men også ved at være med til at producere de flerårige spiselige planter, som er svære at få fat i, men som er så vigtige for at kunne dyrke vores mad på en bæredygtig måde.

Derfor har jeg takket ja til posten som formand for Naturplanteskolens venner. Jeg håber, du også vil være med til at skabe en fremtid, hvor alle kan leve et ordentligt liv, uden at ødelægge andres mulighed for det samme.

Aiah NoackAiah Noack:
Naturplanteskolen er stiftet af hortonom og havebrugskonsulent Aiah Noack. Aiah har tidligere boet i Sydafrika og New Zealand, hvor nærheden til og respekten for naturen stod hende meget højt. Også i haver og hvor mennesker i øvrigt færdes.

Aiah har tidligere været rådgiver, produktudvikler og forædler for danske og udenlandske gartnerier. Aiah arbejder som havebrugskonsulent og er tilknyttet Grennessminde – Det Økologiske Gartneri i Taastrup.
Aiah kan kontaktes på aiah@naturplanteskolen.dk

WP_20140412_040Bjørn Gyde Poulsen:
Mit navn er Bjørn og jeg er 30 år gammel og bor sammen med min kæreste og lille søn.

Jeg er uddannet produktionsgartner og arbejder for tiden som grøn anlægsgartner.

Mine helt store interesser er selvforsyning og især dyrkning af køkkenhave, især syntes jeg det er vanvittigt sjovt at få maksimalt udbytte på meget begrænset plads med økologiske metoder. Det jeg syntes der er mest relevant er vertikal dyrkning hvor man mangedobler sit mulige udbytte og dyrkning af grønt og salater om vinteren ved at optimere såtidspunkt og sortsvalg.

Desuden er jeg også meget optaget af flerårige grøntsager, kompostfremstilling frugttræer, bærbuske, svampedyrkning, madlavning og at integrere smådyrehold i haven.