Type A: Frø sås direkte oven på et 3-5 cm så-jord, dækkes og holdes fugtigt. Spiring i løbet af 1-3 uger ved alm. stuetemperatur. Disse frø skal typisk i jorden i marts eller april for at spire når foråret for alvor giver varme i luften, der stimulerer vækst.

Type B: Frø såes om type A. Placeres udenfor vinteren over min 4 uger (strateficering). Spiring forår, sommer eller næste forår. Disse frø kan med fordel sås midt om vinteren og placeres ude, beskyttet imod vind, fugle, og udtørring. Vinterens kulde og fugt ophæver frøenes hviletilstand ved at gennemtrænge den beskyttende frøskal. Normalen er 4-6 ugers vinterkulde men nogle frø spirer bedre ved længere tids stratificering. Når frø-skallen kan gennemtrænges af vand og ilt opnår frøets kim evnen til at svulme og derved spire. Nogle plantetyper har udviklet evnen til at nogle frø spirer hurtigt, andre venter i flere år, og nogle er midt imellem. Opgiv derfor ikke et parti stratificeringskrævende frø. De er måske stadig på vej ud af frø-hvilen og spirer snart!

Om sommeren kan denne metode bruges:

Så frøene i såjord og dække med sand eller vermiculite, samt vand så jord og frø er fugtige. Dernæst skal de have kulde og det plejer at være ok at sætte såbakkerne i køleskab. Dæk bakkerne så jorden holdes konstant fugtig. 4-6 uger plejer at være nok, hvorefter de kan tages ud og sættes til spiring som normalt. Nogle frø skal dog have længere tid i kulde, så hvis de ikke villigt spirer kan de sættes på køl igen, fx 2 uger.

Type C: Individuelle spiringsbehov, som vi påfører frø-posen. Spinatranke er et eksempel på type C. Frøene kræver stratificering, men kun kortvarig (fra 10 dage og op) og den kan sættes til yderligere stratificering hvis man synes at spiringsprocenten er lige lovlig lav.